Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2014

Brasilien vill ha Pellegrini som förbundskapten

Foto: AP

En chilenare i Brasiliens landslag. Får man tro den chilenska tidningen El Mercurio kan förbundet tänka sig en utländsk förbundskapten.

- Förbundet har kontaktat Manuel Pellegrini, bekräftar en källa till tidningen. 

Igår eftermiddag blev det definitivt. Luiz Felipe Scolari lämnar det brasilianska landslaget efter fiaskot i VM på hemmaplan. José Mourinho har nämnts som ersättare och nu skriver den chilenska tidningen El Mercurio att förbundet även vill ha Manchester Citys Manuel Pellegrini. 

- Det brasilianska fotbollsförbundet (CBF) har kontaktat Manuel Pellegrini för att se om han är tillgänglig, säger en anonym källa till tidningen enligt Marca.

Tidningen skriver vidare att Pellegrini tackat nej till erbjudandet eftersom han trivs hos de engelska ligamästarna och dessutom har två år kvar på sitt kontrakt med klubben.

Enligt El Mercurio tror flera av medlemmarna i förbundet att det mycket väl kan bli tal om en förbundskapten som inte är från Brasilien. Det skulle i så fall vara första gången någonsin.

- Förbundskaptenen måste vara någon som ändrar spelarnas mentalitet så att de agerar. Det är en idiotisk tanke att det inte kan vara en utlänning, säger förbundets vice president, Marcos Ferreira. 

Publicerad 2014-07-15 kl 18:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons