POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Bryter du ”nummer 10-förbannelsen” i kväll, Neymar?

Foto: Scanpix

Neymar.

Inte sedan 2002 har nummer 10 gjort mål för Brasilien i VM-sammanhang. En förbannelse som Neymar nu drömmer om att bryta – helst redan i kväll – och han har redan målat upp en visuell bild av målet.
– Jag slår in bollen i öppet mål, säger Neymar.

Nummer 10 är bland det finaste du kan få bära. Framförallt i Brasilien – där tröjan har burits av megastjärnor som Pelé, Ronaldinho, Rivaldo och Kaká. Men varken 2006 (Ronaldinho) eller 2010 (Kaká) lyckades Brasiliens nummer 10 få bollen i mål. Nu ska Neymar bryta den dystra trenden. Åtminstone om han följer förbundskapten Luiz Felipe Scolari order.
– Du är min nummer 10, då måste du göra mål, sa Brasiliens förbundskapten till Neymar vid landets presskonferens ett dygn före VM-premiären.

Att göra mål redan mot Kroatien är givetvis en dröm för Neymar, men den stora drömmen ligger några veckor bort.
– Det är inte viktigt för mig att vara den bästa spelaren eller att vinna skytteligan. Det enda jag drömmer om är att vinna VM, sa den 22-årige anfallaren vid samma presskonferens.

FOTNOT: Rivaldos 1-1-mål i kvartsfinalen mot England i VM 2002 var senaste gången, i VM-sammanhang, nummer 10 slog till för Brasilien.

Publicerad 2014-06-12 kl 16:05
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå