POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Buffon: Förlusten förändar ingenting

Gianluigi Buffon gjorde sin första match i VM - då förlorade Italien. Men förlusten förändrar inte förberedelserna för Uruguay-matchen:

- Ett oavgjort resultat hade inte förändrat någonting då vi ändå behövde oavgjort mot Uruguay.

På grund av en stukning på foten kunde Italiens målvaktsveteran Gianluigi Buffon inte stå i vinstmatchen mot England. Men när man mötte Costa Rica var målvakten återigen mellan stolparna. Återkomsten blev dock inte som han tänkt sig och Italien, som imponerat mot England, förlorade mot underdogen Costa Rica med 1-0.

-När allt kommer omkring hoppades vi på att spela bättre och att göra det vi hade förberett - att göra livet svårt för Costa Rica. Istället fick vi större problem än vi trott och efter att Costa Rica tagit ledningen kontrollerade de situationen bra, sa Buffon till Sky Sport Italia.

Men nu vill "Gigi" inte att Italien ska deppa ihop utan försöka se framåt mot måstematchen mot Uruguay, som på onsdagen slolg ut England.

-Man kommer igen genom att se på saken från den ljusa sidan, vilket är att ett oavgjort resultat inte hade förändrat någonting då vi ändå behövde oavgjort mot Uruguay, säger Buffon.

-Till och med en vinst hade betytt att vi behövde en poäng för att vara säkra. Costa Ricas kvalificering till nästa runda var en chock för dem som tar saker för givet och tror att det fortfarande finns svaga lag i ett världsmästerskap.

Italien möter Uruguay på tisdag.

Publicerad 2014-06-21 kl 07:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå