POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Celso Borges om att slippa Suarez och kliva in i VM: "Hela landet står bakom oss"

Foto: Scanpix

Celso Borges.

När Celso Borges kliver in i VM är ett enormt hinder redan undanröjt.

Uruguays superstjärna Luis Suarez missar matchen.

- Det påverkar deras spel en hel del, säger AIK-mittfältaren till fotbollskanalen.se.

Eftersom Helsingborgs anfallare David Accam inte kom med i Ghanas slutgiltiga trupp kan allsvenskan bara stoltsera med tre spelare vid VM i Brasilien. Malmös Miiko Albornoz och Amin Nazari, i Chile respektive Iran, samt AIK:s offensive mittfältare Celso Borges. Och frågan är hur länge han blir kvar i turneringen – för Costa Rica har haft oturen att hamna i en på förhand enormt tuff grupp bestående av såväl Uruguay som av England och Italien.

- Det är fantastiska lag, så enkelt är det. Men samtidigt tror jag att den costaricanska fotbollen har utvecklats en hel del sedan 2009, då vi blev utslagna i kvalet inför mästerskapet i Sydafrika, säger Celso Borges.

När fotbollskanalen.se talar med honom inför lördagens öppningsmöte med Uruguay hymlar han inte med att just den matchen blir väldigt speciell. Det var nämligen "La Celeste" som lyckades besegra hans landsmän i den där ödesdigra playoffen 2009, vilket gjorde att Costa Rica fick stanna hemma från VM.

- Ingen har glömt det och revanschsuget är stort. Men samtidigt råder helt nya förutsättningar den här gången och vårt lag är fullproppat med energi. Vi längtar, säger Celso Borges.

Kan du beskriva känslan av att kliva in i ditt första VM?

- Egentligen är det nog lättare att svara på den frågan efter den första matchen, just nu känner man bara hur förväntningarna stiger och spänningen byggs upp. Vi har nyss kommit till Fortaleza (där matchen spelas) och det är påtagligt hur många costaricaner som stöttar oss. Det är verkligen så att hela landet står bakom oss.

Sent på fredagen meddelade Uruguays förbundskapten Oscar Tabarez att Luis Suarez av allt att döma sitter på bänken mot er, vad betyder det att slippa honom?

- Självklart är han väldigt viktigt för dem, inte minst med tanke på att han ju gjorde 31 mål i Premier League den här säsongen. Uruguay kommer att ändra sitt sätt att spela. Vi vet att de gillar 4-3-3, men de behärskar även 4-4-2 eller 4-4-1-1 med en djupledsforward och en mer tillbakadragen. Det har vi koll på. Vi vet inte till hundra procent om Suarez spelar eller inte, men vi är redo för både och.

Publicerad 2014-06-14 kl 08:44
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå