POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Chiellini om turbulensen: "En chock"

Foto: AP

Trots att två givna startspelare försvann sista dagarna innan premiären mot England så vann Italien öppningsmatchen. 

- Det var inte lätt, bekräftar Giorgio Chiellini.

Italien tycks behöva turbulens och kaos för att lyckas i de stora mästerskapen. 2006, när Gli Azzurri vann VM i Tyskland, var det i svallvågorna efter Calciopoli-skandalen och när laget 2012 gick till final i EM hade polisen en knapp månad tidigare gjort en razzia mot landslagslägret vilket tvingade Dominic Criscito att lämna truppen anklagad för att vara delaktig i uppgjorda matcher. 

Inför premiären mot England igår kväll var laget återigen i brygga. Den givna vänsterbacken Mattia De Sciglio skadade sig på träning inför matchen och räknades snabbt bort. Samma sak hände med kapten Gianluigi Buffon som med en vrickad fot tvingades följa matchen från sidlinjen.

Men när Italien är som mest uträknat presterar de som allra bäst. De visade de återigen. 

- Det var inte lätt. Vi förberedde oss på ett helt annat sätt och med en helt annan startelva till för bara två dagar sedan. Skadan på De Sciglio innebar att vi behövde ändra på allt radikalt, säger Giorgio Chiellini till RAI Sport efter segern.

Chiellini flyttades ut till vänster i försvarslinjen och lämnade plats för Parmas Gabriel Paletta centralt.

- Vi kände av effekterna på det mot ett väldigt snabbt England i den första halvleken. I paus instruerade tränaren oss vad som behövde korrigeras och i den andra halvleken gick det riktigt bra. Vi fick slita när vi var pressade, precis som det alltid är i VM, men vi behöll bollen och förtjänade segern.

Uppgifterna om att kapten Buffon skulle missa matchen slog ner som en bomb även inom det italienska laget.

- Det var en enorm chock och jag måste passa på att hylla Salvatore Sirigu, han hjälpte oss med sin kyla och visade sitt lugn hela tiden. De är svårt för en målvakt, eftersom han kommer till VM och inte förväntar sig att spela.

Publicerad 2014-06-15 kl 05:51
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå