POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Dani Alves och Thiago Silva om pressen i landslaget

Foto: AP

Det brasilianska fotbollslandslaget spelar under ständig press, inte minst när VM avgörs på hemmaplan. 

- Det brasilianska folket kräver att vi når finalen och vinner titeln, säger Dani Alves.

Den brasilianska försvararen Dani Alves har startat matcherna mot Kroatien och Mexiko men tycker inte att värdnationen nått den nivå som krävs för att vinna VM. Inför kvällens match medger Alves vilken press som finns på spelarna i laget.

- Det är inte lätt att handskas med pressen från den brasilianska befolkningen som kräver att vi når finalen och vinner titeln. Men vi är professionella spelare och vi kommer att kämpa för den här drömmen, säger Alves inför matchen mot Kamerun.

- Vår utmaningen är att vinna gruppen och med den ambitionen vill vi avsluta gruppspelet med en seger. Brasilien har ännu inte visat vad laget går för men jag kan se att det blir bättre och bättre på träning för varje dag som går. 

Luis Felipe Scolaris landslag har kritiserats efter de två inledande matcherna i gruppen. Mot Kroatien var laget riktigt illa ute och räddades av en tveksam straff och mot Mexiko skapade man väldigt lite på 90 minuter när matchen slutade 0-0.

- Pressen är något positivt för oss och vi bryr oss inte om det. Vi vet alla vad som måste göras och vad som förväntas av oss, säger Thiago Silva inför matchen.

- Pressen är en del av fotbollen och om du inte klarar av det kan du byta jobb. Det som gör oss ledsna är de negativa kommentarerna som kan vara svårt att handskas med för de yngre spelarna. 

Matchen mellan Brasilien och Kamerun döms av Jonas Eriksson.

Publicerad 2014-06-23 kl 12:03
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå