POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Del Bosque har startelvan klar

Foto: AP

Men Spaniens förbundskapten kommer inte att avslöja startelvan ens för sina egna spelare förrän sent på matchdagen. 

- Det kan påverka spelarnas humör, säger Del Bosque. 

Efter Spaniens förlust med 1-5 mot Holland i fredags har flera av landslagets vanligtvis så stabila och viktiga spelare hamnat i skottgluggen. Rutinerade spelare som Iker Casillas, Xavi, Gerard Piqué och Sergio Ramos fick ta emot stenhård kritik efter matchen och många är säkert väldigt intresserade av hur förbundskapten Vicente Del Bosque kommer att formera laget mot Chile imorgon.

Men inte ens spelarna kommer att få reda på vilka som spelar förrän sent under matchdagen. 

- Jag har en startelva klar mot Chile men jag kommer inte att berätta för dem. Om jag skulle göra det kan det påverka humöret hos spelarna innan matchen, säger Del Bosque inför måstematchen mt Chile.

Många av spelarna var rejält besvikna och nere efter chockförlusten mot Holland i fredags, men med lite distans till resultatet har de börjat blicka framåt. 

- Jag var lite orolig först men deras huvuden är inte längre sänkta. Självklart fösvinner inte besvikelsen över en natt men vi behöver samtidigt spelare som vet vad som står på spel. 

Del Bosque kan mycket väl göra en del förändringar i laget till matchen mot Chile men han försvarar samtidigt de spelarna som fått utstå allra hårdast kritik.

- Det finns fortfarande många som älskar oss. Den här gruppen har lett oss väldigt långt. Är det så att vi nu vanärar den spanska flaggan när vi tidigare var hjältar? Vi är inte döda, vi har väldigt mycket att kvar att säga.

Publicerad 2014-06-17 kl 14:24
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå