POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Del Bosque slår ifrån sig favoritskapet: "De kommer leva under gigantisk press"

Foto: Scanpix

Regerande europamästare. Regerande världsmästare.
Men Vicente del Bosque vill inte att Spanien ska bära favoritskapet.
– Det här med favoritsnack, det är bäst att slå ifrån sig. Det är vad min erfarenhet säger, säger förbundskaptenen.

Brasilien och Spanien pekas ut som stora guldfavoriter inför VM-festen i Sydamerika. Brasilien lever under stor press som upphaussad hemmanation och Spanien som nästan har hegemoni på mästerskapstitlar (EM 08, VM 10 och EM 12) får bära favoritskapet.   

Men den spanska förbundskapten Vicente del Bosque vill inte prata om favoritskap.

– Det är på planen allt sånt kommer visa sig. Vi tror att vi har jobbat tillräckligt hårt för att lyckas, men när allt kommer omkring avgörs det på planen om vi gjort saker rätt eller fel, säger del Bosque enligt Marca.

Även om den spanska guldtränaren inte ville kategorisera lag efter favoritstämplar eller inte så fick han prata om sitt Spanien och även om hemmanationen Brasilien. De två största favoriterna.

– Brasilien, som hemmanation och med ett fantastiskt lag, kommer leva under gigantisk press. Ännu mer än under Confederations Cup.

Spaniens ”tiki-taka-spel” har gått från att vara en utopi för många lag till att ha blivit hånat och kallats för tråkigt. Del Bosque menar att det inte finns några rätt eller fel.

– Fotboll kan spelas på många olika sätt. Vi har ingen magisk formel, vi har en idé som är baserad på vilka spelare vi har. Det betyder inte att det inte finns andra lag som spelar annorlunda är exakt lika bra . Possession utan mening är bortkastat.

Publicerad 2014-06-09 kl 16:59
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå