POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Domen mot Luis Suárez - senast lördag

Foto: AP

FIFA inledde en undersökning bara timmar efter matchen mellan Italien och Uruguay igår. Forwarden kan som mest stängas av i 24 månader.

FIFA kommer att titta närmare på incidenten mellan Italien och Uruguay igår där TV-bilder visar hur Luis Suárez böjer sig fram mot Giorgio Chiellini varpå italienaren faller till marken. 

Bet Suárez Chiellini? Det är vad FIFAs diciplinära kommitté kommer att undersöka - uruguayanens framtid vilar i deras händer.

Om Suárez gjort sig skyldig till at ha bitit Chiellini bli avstängningen som minst två matcher och som mest två år och beslut om spelarens framtid måste fattas innan lördag där Uruguay möter Colombia i åttondelsfinal.

För att FIFA ska kunna agera krävs de att domarteamet som dömde matchen inte gjorde någon bedömning av händelsen. 

- Om det är så att de inte hade möjlighet att göra någon bedömning, för att de inte såg vad som inträffade, då kan Fifa utdela en bestraffning i efterhand. Men om domarna redan har uppfattat händelseförloppet och kommit fram till att det "bara" var en skallning eller en vanlig frispark, då kan man inte överklaga i efterhand, säger den svenska domaren Stefan Wittberg till fotbollskanalen.se. (hela intervjun här)

Fotbollskanalens Olof Lundh menar att hela turneringens trovärdighet vilar på disciplinnämndens beslut. 

" I det här fallet verkar Fifa ha möjligheterna att agera och för fotbollens och VM:s trovärdighet så är det svårt att se Suarez gå fri", skriver han i en krönika på fotbollskanalen.se.

Publicerad 2014-06-25 kl 07:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå