Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2014

Efter Klinsmanns budskap - spelarna lika säkra: "Kommer stanna några veckor till"

Boka om hemresan. Orden är en del av förbundskaptenen Jürgen Klinsmanns förberedelser inför tisdagens åttondelsfinal mot Belgien. Resultatet?
- Vi är lika säkra, vi kommer stanna några veckor till, säger USA:s försvarare Omar Gonzalez.

Det svänger rejält kring Jürgen Klinsmanns uttalanden. Inför mästerskapet konstaterade förbundskaptenen att det var orealistiskt att prata om att USA skulle kunna vinna fotbolls-VM i Brasilien. Nu är tonen en annan.

Helt åt det andra hållet, faktiskt.

Efter framgången i grupp G — 2—1 mot Ghana, 2—2 mot Portugal och 0—1 mot Tyskland — tror Klinsmann nämligen på fortsatt succé i Sydamerika.

Och det är tankar som han utan något större problem lyckats föra över till samtliga spelare i USA:s VM-trupp.

- Han har sagt till oss, till våra familjer, att vi ska boka om våra flyg till den 14—15 juli för vi kommer att vara här tills mästerskapet är över, säger Omar Gonzalez till espn.co.uk.

- Det visar bara hur positiv han är, hur mycket han tror på det här laget och det är klart att sådant sprider sig genom hela truppen.

"Förbereder sig bäst"

Även om Jürgen Klinsmanns förberedelser verkar ha gett önskat resultat, så är spelarna också medvetna om att det krävs mer än gott självförtroende för att vinna åttondelsfinalen mot Belgien.

- När man kommer till den här delen av slutspelet handlar det mycket om vilket lag som förbereder sig bäst, som tror på det mest, som gör bäst saker under 90 minuter, som verkligen ger allt och är så säkra på att lämna planen som vinnare, säger mittfältaren Michael Bradley.

- Det är de detaljerna som räknas. Sedan handlar det om att ta hand om tiden mellan matcherna för att återhämta sig — fysiskt och mentalt — och veta om att när vi väl står där på planen kommer det att vara en tuff match som testar oss på flera olika sätt.

Hoppas på Hazard

Det är dock inte bara Jürgen Klinsmanns USA som kliver in på VM-arenan Fonte Nova i Salvador med bra självförtroende. Även Belgien tror på fortsatt äventyr i Brasilien.

Enligt förbundskaptenen Marc Wilmots tankar är det dags för Chelsea-spelaren Eden Hazard att leda laget till seger.

- Jag kommer inte sätta någon press på honom men jag vill se att han är en våra ledare på planen, även om han bara är 23 år, säger Wilmots.

- Eden vill göra mer för oss och vi vet också att han kan göra mer än vad han har gjort. Han kan styra matcherna, hitta löpningar och göra mål.

Wilmots tvingas ställa upp ett lag utan backen Thomas Vermaelen som är skadad. Även lagkaptenen, och mittbacken, Vincent Kompany dras med skadeproblem och är ett frågetecken. Kompany har en besvärande ljumske och tränade inte på måndagen. Men Wilmots säger att han kommer vänta till tisdagsmorgonen för att se om skadan flammar upp igen.

- Chansen är stor att vi kan fixa det. Jag känner till den här typen av skada. Jag spelade under ett års tid med liknande problem, säger Wilmots, enligt Reuters.

Publicerad 2014-07-01 kl 06:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons