POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Efter tyska segern: "Dedikerar vinsten till Schumacher"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Efter fem månaders koma vaknade Michael Schumacher på måndagsmorgonen. Några timmar senare dedikerade Tyskland sin VM-vinst till honom.

- Självklart hjälpte han oss, säger Lukas Podolski till the Guardian.

Det var i vintras som den legendariske Formel 1-föraren råkade ut för en mycket otäck skidolycka under en alpsemester. Trots att Schumacher inte färdades särskilt snabbt slog han i bakhuvudet så pass illa att han förlorade medvetandet och fick föras med ambulanshelikopter till sjukhus. Där fattade läkarna beslutet om att försänka honom i en konstgjord koma för att i så stor utsträckning som möjligt minska risken för bestående men och hjärnskador.

Sedan dess har Schumacher vårdats intensivt i nästan ett halvår, men på måndagen väcktes han äntligen av sina doktorer. Något som verkligen gladde det tyska VM-laget på plats i Brasilien.

- Han är en väldigt god vän till mig och vi blev väldigt glada när vi hörde om nyheten. Den hjälpte oss rejält. Att han fick lämna sjukhuset och mår bättre är oerhört positivt, säger Lukas Podolski efter "Die Nationalmannschafts" 4-0-seger mot Portugal.

Arsenalforwarden fortsätter:

- Vi dedikerar gärna segern till honom, han är en god vän, en härlig kille och dessutom en person som älskar fotboll. Om vi vinner hela VM ska vi tillägna honom den titeln också.

Publicerad 2014-06-17 kl 01:26
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå