POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Eliasson om den starka kopplingen till Brasilien: "Det skulle vara jättestort om de tog guld"

Foto: SCANPIX

AIK:s Niclas Eliasson delar det brasilianska folkets gulddrömmar. Med sin mamma född i Brasilien och stora delar av släkten där så har 19-åringen en nära relation till landet.
- Det skulle vara en enorm glädje om Brasilien tog VM-guld, säger Eliasson till fotbollskanalen.se.

I kväll spelar Brasiliens landslag den kanske största matchen i sina liv. Pressen är enorm på laget när en VM-final på hemmaplan bara är en seger bort. Drömmen om guld delas av hela det brasilianska folket - och även av AIK:s Niclas Eliasson.

19-årige Eliasson har en nära koppling till Brasilien.
- Min mamma är från Brasilien, så jag har mycket släkt där och vi har hus och allting så vi brukar vara där varje år på vintrarna, säger han till fotbollskanalen.se.

Eliasson har alltid följt det brasilianska landslaget noga. Under hemma-VM har Brasilien fått en del kritik för att spelet inte riktigt stämt.
- De har väl inte spelat den fotbollen som alla förväntar sig av Brasilien. Att det ska vara jättefin fotboll och hålla i bollen och göra bra grejer med bollen. Men samtidigt är man i semifinal i VM på hemmaplan och man har haft mycket press på sig och så. Det kanske inte har varit jättebra spel alltid men fortfarande har man lyckats vinna. Och som de sagt själva; det är det som är det viktigaste, säger Niclas Eliasson.

Semifinalmötet mot Tyskland är repris på VM-finalen från 2002. Den gången vann Brasilien med 2-0 efter två mål från Ronaldo. Den här gången är Tyskland ute efter revansch.
- Jag tror att det kommer bli en jämn match. Jag tror att Tyskland kommer att föra spelet lite mer än Brasilien. Men Brasilien har ju bra kontringar. Ganska tuff match och kommer smälla en del. Sen tror jag att Brasilien vinner i förlängning, säger Eliasson.

Vad skulle det betyda för dig om Brasilien skulle ta sig hela vägen och vinna VM-guld?
- Det skulle vara jättestort. Vi brukar kolla på matcherna hela släkten från Brasilien. Vi firar jättemycket och så där så det är klart att det skulle vara en enorm glädje om Brasilien tog VM-guld, säger Niclas Eliasson till fotbollskanalen.se.

Publicerad 2014-07-08 kl 12:55
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå