Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2014

"En dröm" för Tim Krul

Foto: AP

Nästa

Avbryt
Försök igen

Newcastles målvakt Tim Krul hoppade in i den 119e minuten och frälste Holland i straffläggningen. 

- Jag visste att möjligheten fanns, säger Krul som räddade två straffar och tog Holland till semifinal.

Med bara ett par minuter kvar av förlängningen mot Costa Rica igår valde Hollands förbundskapten Louis van Gaal att byta ut målvakten Jasper Cillessen mot "straffspecialisten" Tim Krul. 

Ett genidrag skulle det visa sig. När straffläggningen var slut hade Krul räddat både Bryan Ruiz och Michael Umanas straffar och tagit Holland till semifinal. 

- Jag visste innan matchen att möjligheten fanns. Om vi hade ett byte kvar sa förbundskaptenen att han skulle överväga att sätta in mig. Det är en dröm som går i uppfyllelse för mig. Jag har sett straffarna och har förberett mig med alla målvakter och målvaktstränaren, sa Krul efter matchen.

Louis van Gaal har visat sig vara en slug taktiker under VM. Han har använt Dirk Kuyt i försvaret och utnyttjade värmeavbrottet mot Mexiko till att helt byta taktik.

- Vi tänkte igenom det hela innan. Alla spelare i min trupp har speciella färdigheter och kvaliteter. Vi kände allihop att Tim var den mest lämpade målvakten att rädda straffar eftersom han har en lång räckvidd. Vi såg att Tim Krul dök ner i rätt hörn gång efter annan. Vi alla är stolta över att det här tricket hjälpte oss vidare, säger van Gaal.

Publicerad 2014-07-06 kl 07:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons