POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

"En global härdsmälta"

Foto: AP

Nästa

Avbryt
Försök igen

De spanska tidningarna var obarmhärtiga i sina omdömen efter en av de största förnedringarna i modern tid. 

- En global härdsmälta", toppar El País med.

Spaniens inledning på VM i Brasilien kommer att gå till historien på många sätt - ett på förhand uträknat Holland visade upp hela registret och blottade också enkelt Spaniens brister. 

Efter ledningsmålet på straff och Robin van Persies magiska kvittering tillhörde den andra halvleken bara de orangea. van Persie och Robben hade lekstuga framför ett mittfält och en backlinje som slet kopiöst och inte gav spanjorerna en enda meter. 

1-5-förlusten är den största näsbrännan Spanien fått på väldigt väldigt länge och de spanska tidningarna är inte sena att deklarera domedag. 

AS beskriver den holländska segern som "Mästarnas värsta mardröm" och i El País går man längre: "En global härdsmälta". El Mundo Deportivo beskriver genomklappningen som att "Holland förlöjligar Spanien" och den katalanska tidningen Sport skriver: "Spanen lever sin värsta mardröm". Marca har ett svart omslag på dagens tidning med det tydliga budskapet: "Fixa det här"

I holländsk press var det desto gladare tongångar. "Den makalösa hämnden" skriver De Telegraaf efter revanschen för finalförlusten för fyra år sedan. 

Publicerad 2014-06-14 kl 06:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå