Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2014

Fifahöjdarens son anklagas för at ha sålt vidare matchbiljetter

Humberto Grondona, son till Fifas vicepresident Julio Grondona, sägs ha sålt VM-biljetter till överpris.

Fifas näst mäktigaste man, Julio Grondona har tvingats se sig själv dras in i en biljettskandal efter att hans son Humberto alltså anklagas för att ha sålt matchbiljetter i profitsyfte.

Humberto Grondona som har en konsultroll i Fifa säger till argentinsk TV att han lagt ut stora pengar på VM-biljetter, och när en vän till honom ville se en av matcherna så sålde han några biljetter till honom, men nekar till att ha gjort det för att tjäna pengar.

- Jag har en vän som är känd i Argentina som ville komma hit så jag sålde några biljetter till honom. Han sålde dem sedan vidare - vad de i sin tur gjorde med biljetterna vet jag inte, sade han enligt The Guardian.

Han fick frågan om vem han ursprungligen sålt biljetterna till men nekade till att avslöja vem det var.

- Det kan jag inte berätta, men ni tror väl inte att jag skulle riskera att smutsa ner mitt rykte för 220 dollar (c:a 1500 kr)?! faktum är att jag vet inte vart de här biljetterna tog vägen, sade Grondona.

En bild på biljetten med Grondonas namn på har visats upp av argentinske journalisten Andres Burgo som på twitter postat bilden och hävdar att en vän till honom betalat dubbla ursprungspriset för den.

För Fifa kommer biljettskandalen extremt olägligt efter Rio-polisen precis slagit till mot en liga som tjänat stora pengar på att sälja biljetter på svarta marknaden, och som för att göra det hela mer pikant har utgått från samma hotell i Rio där Fifa har sin bas, skriver The Guardian.

Publicerad 2014-07-04 kl 19:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons