POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Fjellström och Granqvist i kläm mellan polis och demonstranter: "Otäckaste jag upplevt på 25 år"

Foto: Scanpix.

Timmarna före Brasilien - Mexiko hamnade TV4:s kommentatorer Jens Fjellström och Lasse Granqvist i en våldsam konfrontation mellan demonstranter och poliser.

– Det otäckaste jag upplevt under mina 25-26 år i tjänst, säger Granqvist till Expressen.

Det var i staden Fortaleza som en grupp människor hade samlats för att protestera mot mästerskapet, precis som fallet varit i andra brasilianska orter under turneringens gång. Men polisen satte hårt mot hårt och just när TV4-medarbetarna Jens Fjellström och Lasse Granqvist passerade blev stämningen hätsk. För att ta sig fram till matcharenan där de skulle kommentera landskampen mellan Mexiko och Brasilien blev duon ändå tvungen att stiga ut sin bil och passera genom den upprepade folkmassan till fots.

– Folk sade åt oss att se upp med vart vi går, för det verkade farligt. De rekommenderade oss att inte att gå den vägen, säger Granqvist till Expressen efteråt.

Och farhågorna om att något kunde inträffa besannades vid ett gathörn där en våldsam sammandrabbning bröt ut.

– Jag hann tänka "vad i helvete". Det var en obehagskänsla. Och redan när vi kom ut fram den till det där gatuhörnet var det en märklig känsla. Det var fullt med maskerade människor längs med vägen. Och på andra sidan stod en hel jävla armé med kravallutrustning. Det var så förbannat nära...

– Det var den mest otäcka situationen jag har upplevt under mina 25-26 år i tjänst, säger Granqvist till Expressen.

Situationen utlöpte dock väl för svenskarna, som valde att gå fram till den kravallutrustade polisen och försöka navigera sig mellan deras led och gå en omväg till stadion. En strategi som fungerade utan fler missöden.

Publicerad 2014-06-18 kl 01:59
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå