POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Flera lag kan få poängavdrag - på grund av homofobi och rasism

Foto: Scanpix

Homofobiska ramsor från de brasilianska och mexikanska supportrarna. Nynazistiska banderoller hos de ryska och de kroatiska fansen. Nu kan respektive lag straffas - på grund av fansen.

Det är den engelska tidningen The Telegraph som skriver att organisationen Fare, som bevakar diskriminerande beteenden under VM, har anmält lagens supportrar.

De brasilianska och mexikanska fansen ska ha skanderat "puto" till respektive målvakt, ett ord som i grova drag betyder manlig prostituerad. De mexikanska ska även ha skanderat samma ramsa mot Kameruns målvakt i deras premiärmatch. Efter den matchen bekräftade Fifa att man startat en undersökning mot Mexiko för "olämpligt beteende".

De ryska och de kroatiska fansen ska ha satt upp banderoller innehållande nynazistiska budskap.

- Det verkar som att vissa fans i vissa länder tar med sig sitt hat över halva jorden. De här scenerna måste bestraffas så snart som möjligt, säger Piara Powar exekutiv chef för Fifas anti-rasism grupp till The Telegraph och fortsätter:

- Nivåerna på homofobisk beteende på vissa matcher är också helt oacceptabelt.

Brasilien och Mexiko kan komma undan med en första varning medan Ryssland och Kroatien kan bli av med poäng. Det här är det andra stora mästerskapet som länderna ha anklagats för rasisim.

Fifas president har flera gånger lovat att han ska sätta ner foten mot rasism inom fotbollen och sagt att det ska bli sportsliga bestraffningar för dessa lag som inte följer lagen.

Publicerad 2014-06-19 kl 10:18
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå