POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Fransk VM-stjärna till salu – Fiorentina intresserat

Foto: Scanpix

Morgan Schneiderlin, Mathieu Valbuena och Olivier Giroud.

Olympique de Marseille jobbar för att genomföra minst en stor försäljning, och storstjärnan Mathieu Valbuena passar inte in i Bielsas sätt att spela fotboll. Klubben jobbar därför aktivt för att sälja honom.

När den nya managern Marcelo Bielsa tog över Olympique de Marseille så presenterade han sina transferplaner för klubben. Den mest överraskande var att Bielsa har bestämt sig för att aktivt jobba för att sälja Mathieu Valbuena. Valbuena, kallad för ”den lilla cykeln”, ska inte passa in i Bielsas spelsätt. Bielsa vill ha offensiva spelare som tar fler löpningar. 

Valbuena är just nu på plats i Brasilien och är given som högeranfallare i startelvan. Tillsammans med Franck Ribéry har han varit landslagets bästa spelare under de två senaste åren då de båda bidrog med konstant kreativitet, men Valbuena hade en tung säsong i Olympique de Marseille och fick även börja ett par matcher på bänken.

Agenten Jean-Pierre Bernès bekräftade i Canal+ att Valbuena har intresse från ett par turkiska klubbar och Fiorentina, och att kontakterna var seriösa. Tidigare har det även ryktats om arabiska halvön och Valencia.

Det som hindrar en övergång är att Valbuena blir 30 år i september, och kostar 110 miljoner kronor enligt 20 Minutes. På grund av åldern finns det ingen större sannolikhet för att en köpande klubb ska kunna sälja honom vidare för liknande summor.

Olympique de Marseille skulle vilja ha gjort klart med en stor försäljning innan 30:e juni. Detta för att kunna visa ekonomiska garantier för DNCG, något av den franska motsvarigheten till Financial Fair Play, samt även kunna värva spelartyperna som Bielsa är ute efter. Även Steve Mandanda, Dimiti Payet, och Nicolas N'Koulou, även det spelare med ett svagt år bakom sig, är spelare som Bielsa inte skulle ha något emot att sälja om rätt bud kom in. 

Publicerad 2014-06-19 kl 11:54
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå