POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Fransmännen lyriska över Deschamps - Bästa VM-starten sedan 1958 och 1998

Foto: AP

Fransmännen ser ut att förlåta Les Bleus efter det som hände 2010 och 2012. Om den positiva trenden fortsätter så håller förbundskaptenen Deschamps på att bli en av Frankrikes mest omtyckta sportprofiler.

Didier Deschamps och Frankrike var endast 90 minuter från att missa VM, men något har hänt med landet efter vändningen i play off-matcherna mot Ukraina i november. Landslaget har haft ett konstant momentum av glädje och ett offensivt spel som Schweiz' förbundskapten Ottmar Hitzfeld definierade som "en maskin". Landslaget har inte öppnat ett VM såhär bra sedan VM 1998 och VM 1958.

Förbundskaptenen Deschamps är den som får berömmet för utvecklingen efter katastroferna i VM 2010 och EM 2012.

Som tränare tog han AS Monaco till en Champions League-final, fixade upp Juventus i Serie A, och i Olympique de Marseille vann han en ligatitel, flera cuptitlar, och tog laget till kvartsfinal i Champions League innan han fick lämna på grund av ett bråk med sportchefen José Anigo. Hans spelarkarriär gjorde honom välrespekterad och omtyckt, och det ser ut som att tränarkarriären som förbundskapten håller på att göra honom älskad.

Deschamps har städat bort bråkmakare, skött om potentiella skandaler, haft kvar en grundstomme, hittat ett attraktivt och resultatgivande spel, och ger ett intelligent och trevligt intryck på det franska folket.

16 respektive 17 miljoner franska tittare såg de två första franska VM-matcherna, vilket var de högsta tittarsiffrorna sedan VM-finalen 2006, enligt Le Figaro. Deschamps' hårda jobb med att få ett sympatiskt lagbygge har inte bara fått tröjförsäljningen att öka rejält, utan även sponsorerna gillar laget.

- Nu när Les Bleus har en förgylld bild så är sponsorerna villiga att förlåta dem för mycket. Även om de förlorar i åttondelen eller kvartsfinalen så kommer de att lämna ett gott minne. Vi anser att mycket arbete har gjorts för att etablera ett annat lag, sa en av sponsorerna Gilles Dumas till Le Figaro.

Även den tidigare Guingamp-presidenten Noël Le Graët, som idag leder det franska fotbollsförbundet, har blivit uppskattad efter att han tog sig in på posten år 2011, enligt sponsorn Jennifer Madiot.

- Med duon Le Graët-Deschamps har det franska fotbollsförbundet gått från amatörer till att bli professionella. Le Graët sköter förbundet som ett riktigt företag. Han har omstrukturerat med personer som vet om förväntningarna och hur ett partnerskap fungerar, och har en ny sponsorstrategi. Spelarna njuter av att komma till evenemang med oss.

Publicerad 2014-06-25 kl 14:44
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå