POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Ghanas idrottsminister sparkad av presidenten efter pengabråken

Foto: SCANPIX

Ghanas VM kantades av spelare som skickades hem och bråk om pengar. Nu sparkar landets president idrottsministern och hans assistent.

Efter att ha varit en straff i ribban från semifinal 2010 så var Ghana ett lag som hade betydligt högra förväntningar på sig än att åka hem utan en vinst. Men efter 1-2 mot USA och Portugal och 2-2 mot Ghana fick man åka hem efter gruppspelet.

Men det är inte de dåliga resultaten som varit i fokus. Istället har uppmärksamheten kring laget kommit i form av spelare som blev hemskickade och bråk kring uteblivna bonusar. Både Sulley Muntari och Kevin-Prince Boateng blev hemskickade av disciplinära skäl. Enligt förbundet gick den förstnämnde till fysisk attack mot en av lagets ledare. I efterhand har Muntari fått beskedet att han aldrig kommer att spela för landslaget igen.

Ghana hade också, precis som Nigeria och Kamerun, bråk om pengar. Uteblivna VM-bonusar upprörde spelarna. En leverans med stora sedelbuntar kom sedan till laget. Spelare syntes kyssa pengarna innan de senare samma dag kraschade ut ur VM efter 1-2 mot Portugal.

Efter alla skandaler så har presidenten John Mahama valt att sparka Ghanas idrottsminister och hans assistent. Han gav dock ingen officiell anledning till avskedningen.

Publicerad 2014-06-28 kl 12:39
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå