POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Giroud bitter efter VM-petningen: ”Ett taktiskt val”

Foto: Scanpix

Morgan Schneiderlin, Mathieu Valbuena och Olivier Giroud.

Det tog en VM-match, som dessutom var en vinst med 3-0, innan de första rapporterna om en missnöjd fransk spelare dök upp. Arsenalanfallaren Giroud såg sig själv som given i premiärelvan, men fick endast ett kort inhopp. 

Canal+ använde orden ”mycket bitter” när de rapporterade om att Olivier Giroud var besviken över att petas från den franska startelvan i VM-premiären mot Honduras. Giroud hade bland annat gjort tre mål på de tre träningsmatcherna inför VM, och såg ut att utveckla ett samarbete med Karim Benzema, som testade på en nygammal position som vänsteranfallare.

Nu blev det istället Antoine Griezmann ute till vänster och Benzema centralt, vilket ska ha upprört Giroud, trots eller kanske tack vare segern med 3-0. Nu är chanserna för att starta i nästa match klart mindre. Den assisterande förbundskaptenen Guy Stéphan lugnade genom att säga att situationen inte är statisk och definitiv.

- Det skulle vara oroande om han inte var besviken över att inte få spela, det här är VM. Valen görs av Didier Deschamps, och mot Honduras var det ett taktiskt val för att ha en spelare som är mer bekväm i det korta spelet för att destabilisera försvaret i Honduras.

Det som skapar problem i situationen är att förbundskaptenen Didier Deschamps har prioriterat att ha bästa möjliga harmoni i truppen. Nästa match är på fredag mot Schweiz, och det är ännu oklart hur Deschamps planerar att ändra om i startelvan.

Olivier Giroud tog dock en liten chans till att höja sin status när Frankrike mötte Botafogos U19-lag. Ett franskt reservlag vann med 2-0 efter mål av just Giroud och Loïc Rémy, i en match över två gånger 30 minuter. Just Rémy har varit målfarlig på träningar och sådana här typer av matcher, och kan också vara ett starkt offensivt alternativ för Frankrike.

När det gäller eventuella skador så fick Yohan Cabaye känning i ljumsken mot Honduras, men ska kunna spela mot Schweiz enligt Sport.fr. Bland övriga spelare ska det inte finnas några större problem.  

Publicerad 2014-06-18 kl 11:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå