Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2014

Hämndprat inget för Argentinas coach

Foto: Reuters

De argentinska spelarna skulle egentligen träna inför sin semifinal mot Nederländerna i São Paulo — men fastnade framför tv:n när Tyskland pulvriserade Brasiliens landslag och kollektiva dröm.

Argentina ska snart spela sin första VM-semifinal på 24 år. Men det överskuggas av vad som hände i Belo Horizonte på tisdagskvällen.

- Jag såg första halvlek och en stund i andra. 7—1 är inte ett normalt resultat mellan två av världens mäktigaste lag, säger Alejandro Sabella när det argentinska landslaget tränat klart på Itaquerão.

Han är lika förvånad som alla andra.

- Det är fotboll. Så skulle jag definiera det. Den mest ologiska sporten. Ibland händer saker som inte går att förutse, och därför är den så fin.

Tätt bakåt

Sabellas eget lag har bortsett från Lionel Messi inte varit lika oförutsägbart. Argentina har haft svårt med målskyttet efter gruppspelet, men samtidigt lyckats hålla tätt bakåt.

- Jag tycker att fotboll är balans mellan anfall och försvar. Den förste försvararen är en anfallare, den förste anfallaren är en försvarare som kan spela bollen. Jag tycker att vi har blivit bättre i det avseendet.

Men det är oklart om det argentinska spelet räcker för att vinna VM.

- Efter att ha pratat om vad som är logiskt och ologiskt i fotbollen så vet jag inte. Men jag tycker alltid att vi måste förbättra oss.

Louis van Gaals nederländska lag har kritiserats för att stundtals spela extremt defensivt. Men den kritiken ger inte Sabella mycket för.

- Holland har en enorm tränare. Han sade för ett tag sedan att man kan spela på olika sätt, och han är extremt kapabel att variera spelsätten. Det har han visat genom hela sin karriär. Jag tycker inte att det är dåligt, tvärtom. Det är väldigt intelligent.

 

Har redan vunnit

Alejandro Sabella har faktiskt mött Nederländerna med Argentina förut. 1998 assisterade han den dåvarande argentinske förbundskaptenen Daniel Passarella när lagen möttes i kvartsfinal. Dennis Bergkamp sköt Argentina ur turneringen med ett sagolikt vackert 2—1-mål i slutet av matchen.

Men något snack om revansch eller hämnd vill Sabella inte veta av.

- Revansch och hämnd. Det här är fotboll, sport, de orden finns inte i min vokabulär. Vi ska försöka vinna en fotbollsmatch.

Han tycker redan att Argentina uppfyllt det man kan kräva i den här turneringen.

- De här spelarna har redan vunnit. Nu får vi se om vi vinner mer.

 

Publicerad 2014-07-09 kl 08:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons