POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Här är VM-historiens värsta händelser

Luis Suárez attack mot Giorgio Chiellini är den senaste i raden av uppmärksammade kontroverser som skapat rubriker under de 80 år det spelats VM-fotboll. Här är fem andra omtalade ögonblick:

Slaget i Bern 1954
En av de fulaste VM-matcher som spelats och som gav nytt bränsle till den eviga antagonismen mellan Europa och Sydamerika. Ungern slog Brasilien med 4-2 men det bestående minnet från Bern var tre utvisningar, åtskilliga spelarbråk och speluppehåll på grund av att brasilianska ledare och journalister gav sig in på planen.

Schumachers överfall på Battiston 1982
Tyske målvakten Harald "Toni" Schumacher blev hatad världen över när han medvetet sprang in i Patrick Battiston och sänkte fransmannen med en armbåge i huvudet. Battiston sjönk medvetslös till marken, slog sönder tre tänder och skadade en kota. "Säg till honom att jag betalar för tandkronorna", var Schumachers cyniska kommentar efter semifinalen.

"Guds hand" 1986
Diego Armando Maradona gick upp i en duell med Englands Peter Shilton och nickade till synes in bollen i kvartsfinalen i Mexiko. Repriserna visade att han boxat in den med ena näven. Maradona skakade av sig kritiken med att prata om att det var "Guds hand" som varit i farten. I samma match bjöd han på ett av VM-historiens vackraste mål, en solorajd från halva planen.

Spottloskan 1990
Nederländaren Frank Rijkaard och tysken Rudi Völler, normalt två belevade personer på planen, brakade samman i Italien. Rijkaard hade varnats för en förseelse mot Völler och tog ut besvikelsen med att lobba in en rejäl salivsats mot Völlers hår.

Zidanes danska skalle 2006
Zinedane Zidane, så beundrad av så många, avslutade sin karriär i VM-finalen 2006 med att få rött kort sedan han satt en dansk skalle i bröstet på Italiens mittback Marco Materazzi. Zidane tröttnade på italienarens upprepade förolämpningar om Zidanes mor och fru.

Publicerad 2014-06-26 kl 18:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå