Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2014

Här blir Holland historiskt - ALLA spelare fick chansen

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Holland kan glädja sig åt sitt VM-brons – och ett rykande färskt världsrekord. När tredjemålvakten Michel Vorm byttes in blev det orangefärgade laget först i historien att matcha ALLA truppens spelare under ett mästerskap.

Redan i kvartsfinalen mot Costa Rica gjorde förbundskapten Louis van Gaal ett oväntat byte mellan stolparna. Då handlade det om att ta in reserven Tim Krul för att denne bedömdes vara vassare än Jasper Cillessen i straffläggningssammanhang. Något som visade sig vara ett lyckat drag.

Och även mot Brasilien i bronsmatchen fortsatte van Gaal i samma spår. Men då var motivet ett helt annat. Vid sidan av rent sportsliga skäl lär det snarare ha varit rekordvittringen, och möjligen ett visst rättvisepatos, som drev honom. I och med att Michel Vorm klev in på planen i matchminut 93 stod det nämligen klart att samtliga av Hollands 23 truppmedlemmar fick speltid, om än kort sådan i vissa fall, under turneringens gång. Något sådant har aldrig hänt i ett VM tidigare.

- Det är fint att avsluta på det här viset, det tar udden av baksmällan, säger Arjen Robben.

- Jag är stolt, och all heder åt detta lag. Nu är jag tom, helt knockad. I dag förtjänar vi bronset. Vi förtjänade att spela final men tredjeplatsen ger oss viss kompensation.

Publicerad 2014-07-13 kl 01:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons