POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Hemlighetsfullt Argentina inför åttondelsfinalen

Foto: Reuters

Leo Messi gör ett starkt VM, och nu kommer de oundvikliga jämförelserna med Diego Armando Maradonas guld-VM 1986. 
-Maradona var en avgörande spelare och Messi är det också, säger Argentinas tränare Alejandro Sabella inför åttondelsfinalen mot Schweiz på tisdagen. 

Lionel Messi gjorde inte ett enda mål i Sydafrika-VM för fyra år sedan. I Brasilien har han redan gjort fyra.

Barcelona-stjärnan var fullständigt avgörande för sitt Argentina i gruppspelet och de ständiga jämförelserna med Maradona blir alltmer frekventa. 

-Messi gör ett stort VM, vilket är vad vi alla förväntade oss. Vilket är vad han förväntade sig, vad hans lagkamrater förväntade sig, och vad hela den argentinska publiken förväntade sig. Jag är glad för laget och för honom, han är uppenbarligen en avgörande spelare för oss, säger Alejandro Sabella.

Hemlighetsfull 

Det är en hemlighetsfull argentinsk förbundskapten som möter medierna dagen före åttondelsfinalen Argentina-Schweiz i São Paulo.

Han säger egentligen ingenting om Schweiz, som gick vidare efter en hel del bekymmer i grupp E, inte minst 2-5-förlusten mot Frankrike. 

-Jag vill inte offentliggöra några åsikter om Schweiz starka eller svaga punkter, säger Sabella. Sergio Agüero är skadad och missar åttondelsfinalen. Men det var känt sedan tidigare och mer än så säger inte den 59-årige argentinske tränaren om vilket lag han tänker skicka ut på Itaquerão. 

Vilken typ av match föreställer han sig då?

 Nej. -För det första är fotbollen oförutsägbar. Ibland föreställer man sig en match och så händer något annat. För det andra kan jag inte dagen före match offentliggöra hur jag föreställer mig den. 

Vill bli kortare 

Men det går trots allt att få några sanningar ur Sabella. Argentina tog full pott i gruppspelet, men med ett spel som inte imponerade mot vare sig Bosnien-Hercegovina eller Iran. 

-Jag har alltid sagt att bortom resultaten finns prestationerna, och om vi förbättrar vårt spel jämfört med matchen mot Nigeria, som var vår bästa, så kommer vi att ha bättre chanser. 

Sabella medger att hans Argentina emellanåt blivit för långt. 

-Ibland blir vi långa eftersom vi har väldigt snabba anfallare, säger han. 

-Men jag tycker att den moderna fotbollen kräver att lagen är korta, att avståndet mellan försvar och anfall är så kort som möjligt. Det är vad vi ska försöka åstadkomma. 

Straffar då, är det något som Argentina tränat på?

 -En liten grupp spelare tränade straffar i går, men det var under informella former. Det är inte samma sak att träna straffar som att slå dem inför 80 000 med allt vad det innebär just då.  

Publicerad 2014-06-30 kl 18:58
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå