POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Hodgson försvarar Rooney

Nästa

Avbryt
Försök igen

Wayne Rooney får kritik efter sin insats mot Italien.

Det är inget som förbundskapten Roy Hodgson skriver under på.

- Det kommer alltid att finnas en spelare som det är debatt runt, men jag tycker det är fel av folk att kritisera honom, enligt mig spelade han bra, sade Hogson i går.

England förlorade premiärmatchen i VM. Men laget har ödet i egna händer. Först krävs en seger mot Uruguay på torsdag.

Trots segern mot England med 2—1 var Italiens förbundskapten Cesare Prandelli ilsken efter matchen. Inte på spelarna eller resultatet, utan på Fifa som lagt matchen i Manaus 30-gradiga värme och i mycket fuktigt klimat.

- Det var ren galenskap att inte ha timeouts i de här förhållandena, säger en irriterad Prandelli till RAI Sport, enligt Football Italia.

"Rooney var bra"

Flera spelare hade krampkänningar och i slutet av matchen var tempot lågt.

Englands stjärnanfallare Wayne Rooney hade en tung kväll och skapade nästan ingenting framåt. Men han tas i försvar av förbundskaptenen Roy Hodgson.

På torsdag är det dags för match för England igen. Då väntar Uruguay som så överraskande förlorade mot Costa Rica i sin öppningsmatch. Italien har Costa Rica dagen efter, och om det går som alla tror vinner Italien den matchen och hamnar på 6 poäng medan Costa Rica har tre. Det gör mötet mellan England och Uruguay hyperviktigt. Det lag som förlorar kan med all säkerhet säga goodbye eller adios till avancemang.

- Förlorar man första matchen måste man förmodligen vinna de två följande. Men vi har ödet i våra egna händer, sade Hodgson.

Dubbla vristskador

England klarade sig utan skador i matchen, om man undantar den på fysioterapetuen Gary Lewin som drog vristen ur led när han firade Englands mål. England får klara sig utan Lewin resten av turneringen.

Även Italien har en vristskada i truppen. Den sitter på målvakten Gianluigi Buffon som missade Englandsmatchen. Han ser nu ut att missa även mötet med Costa Rica.

Publicerad 2014-06-15 kl 12:59
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå