POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Hollandsproffset Rasmus Lindgren lyfter Van Gaal: "Tror han har väldigt stor del i det"

Foto: SCANPIX

Nederlagstippade Holland överraskade rejält och slog Spanien i premiären. Groningens Rasmus Lindgren tror att det till stor del beror på Louis Van Gaal och hans nya spelsystem.
- Det är väldigt svårt att skapa chanser och spela emot, säger han till fotbollskanalen.se.

Holland spelar i kväll sin andra match i VM, mot Australien. Förutsättningarna ser nu helt annorlunda ut jämfört med inför premiären mot Spanien. Då var finalisterna från 2010 uträknade och tippades av många få respass redan i gruppspelet. Men Holland bjöd spanjorerna på en rejäl åktur och vann med hela 5-1. Groningens Rasmus Lindgren tror att han har identifierat segerreceptet.

- Jag tror att det är för att han (Van Gaal) har valt att spela med ett nytt spelsystem, där de spelar med i princip fem backar. Och det är väldigt svårt att spela mot. Jag har själv spelat mot det, mot Feyenoord i år, det var egentligen dom som införde det i Holland i år och jag tror att Van Gaal har fått det därifrån lite, säger Lindgren till fotbollskanalen.se.

Har förväntningarna förändrats nu efter segern mot Spanien?
-
Ja, det har det antagligen. Det är det som är lite faran också att vinna direkt så stort, då blir förväntningarna höga. Och detta laget ska egentligen inte ha så höga förväntningar på sig. Jag kan inte se att de ska gå och vinna hela VM, däremot är de ödmjuka och vet vad de kan och inte kan tror jag att de kan gå ganska långt. Jag tror det här systemet som han har infört är viktigt för det.

Nu väntar Australien och efter krossen av Spanien är Holland storfavoriter. Rasmus Lindgren har efter nio år i Holland med Ajax och Groningen spelat med eller mött många av spelarna i det holländska landslaget. Och han varnar Australien för tidigare lagkamraten i Ajax, Daley Blind, som stod för två vackra assist mot Spanien.
- Det är en väldigt bra spelare som kan spela både mittfältare och vänsterback. Han har ett riktigt bra spelsinne. Det är kul att se att han höll även mot absoluta världsklasspelare som Spanien.

Vad blir nycklarna för att fortsätta på den fina starten nu?
Framförallt att de inte svävar iväg, men det tror jag inte de gör. De har inte spelarna för det. Alla jag har snackat med, som har haft van Gaal som tränare, säger att han är en fantastisk tränare. Jag tror han har stor del i det och har rutinen för att veta hur han ska ta hand om alla spelare.

Publicerad 2014-06-18 kl 16:34
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå