POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Hyllar svenske domarens insats: "Bland de fem bästa i VM"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Jonas Eriksson klarade eldprovet med bravur. Det tycker domarbasen Bosse Karlsson som hyllar svensken efter insatsen i Ghana – USA.

- Den är bland VM:s fem bästa, säger Karlsson till Sportbladet.

Något blågult lag kan Sverige inte stoltsera med i VM den här gången, men väl en blågul domare. Jonas Eriksson klev in i turneringen natten till tisdagen när han ansvarade för att hålla koll på USA:s möte med Ghana. Hemma i TV-soffan i Sverige satt domarbasen Bosse Karlsson, som till vardags har ett övergripande ansvar för alla Sveriges elitdomare.

Han var nöjd med vad han såg.

– Jag tycker att helheten är bra. Han håller i en match där två olika kulturer möts. Det är skillnad om det är Tyskland mot Portugal eller Spanien mot Holland, där man känner spelarna. Här är nästan alla nya för Jonas, men ändå har han hållit bra kommunikation, säger Karlsson till Sportbladet.

Vid ett enda tillfälle vacklade Eriksson under USA:s 2-1-vinst, tycker Eriksson, och det var fullt förklarligt enigt honom. Situationen han tänker på var när Sulley Muntari och Jermaine Jones råkade i luven på varandra, när den förstnämnde delade ut en eftersläng efter en närkamp. Men båda gick fria utan varningar.

– Det borde ha blivit en varning på Muntari där, säger Bosse Karlsson som dock framhåller att det är bättre att fria än fälla om man inte är helt säker på vad som hänt.

Om Erikssons prestation i sin helhet säger Karlsson:

– Jag tycker att det var bland de fem bästa under VM hittills.

Publicerad 2014-06-17 kl 02:26
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå