POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Italiens bortförklaring - galna hettan: ”Det är inte en ursäkt, det är sanningen”

Foto: SCANPIX

Costa Rica slog Italien med 1-0. Men inte på grund av sin skicklighet, utan snarare på grund av den galna hettan. Det menar i alla fall Thiago Motta.
- Med all respekt för Costa Rica, de spelar inte i nåt av Europas stora lag, säger Thiago Motta enligt goal.com.

Italien var stora favoriter inför mötet med Costa Rica. Men på nytt så skrällde Borges & Co. när man vann med 1-0. Nu menar Thiago Motta att det inte var Costa Ricas spel som knäckte italienarna, utan snarare att den ”galna” hettan skulle vart orsaken.
- Det är inte en ursäkt, det är sanningen. Vissa av dem är vana att spela i det här klimatet, de kan spela med mer intensitet i spelet, säger Motta till goal.com.

Motta kom in i Italiens startelva som ersättare för Marco Veratti som hade drabbats av hallucinationer efter matchen mot England på grund av hettan. I matchen mot Costa Rica påverkades hela laget av det, menar Motta.
- Hemligheten är klimatet. Vi kan prata om attityd och mycket annat, men min åsikt är att hemligheten till deras framgång är att de är välbekanta med klimatet.

- Med all respekt för Costa Rica, de gjorde en bra match. Men om du tar dem individuellt, de spelar inte för något av Europas stora lag, säger PSG-spelaren.

Italien behöver nu minst ett kryss i sista matchen mot Uruguay för att gå vidare till åttondelsfinal. Den matchen har samma avsparkstid som mötet med Costa Rica. Återstår att se om den galna hettan blir ett problem även då.

Publicerad 2014-06-21 kl 17:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå