POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Kartläggning: Svagt passningsspel hindrar inte ångvälten Holland

Foto: AP

Argentina har mest bollinnehav men skjuter näst sämst i hela VM. Holland öser in mål men har statistiskt sett undermåligt passningsspel. Här är avslöjande statistik om VM så här långt. 

The Guardian har kartlagt och rankat samtliga VM-lag efter två gruppspelsomgångar och det är anmärkningsvärd statistik som exponeras när en dryg vecka har spelats av sommarens mästerskap i Brasilien. 

Holland och Chile i topp - Argentina i botten

Av statistiken att döma har bollinnehav ingenting med mål eller slutresultat att göra i årets VM - det viktigaste är istället träffsäkerheten i skotten som avlossas. Det visar med avsevärd tydlighet både Holland och Chile vunnit sina matcher och leder den listan med 79,2 respektive 60 procent.

Där har ett annat topplag, Argentina, desto större problem. Albiceleste träffar sällan mål - faktum är att Alejandro Sabellas landslag är näst sämst i hela VM när det kommer till träffsäkerheten - 22,2 procent - bara Kamerun är sämre. 

"Titta bara på Colombia"

Här framgår det också väldigt tydligt att det är kvaliteten i avsluten som är det viktigaste - inte passningarna och bollinnehavet. Titta bara på Colombia vars träffsäkerhet på avsluten är näst bäst i hela VM medan laget tillhör bottenskiktet både när det kommer till bollinnehav och passningssäkerhet.

Belgiens försvar överglänser offensiven

Inför VM talade många om Belgiens storhet offensivt med spelare som Eden Hazard och Romelu Lukaku. Men faktum är att statistiken visar att laget är överlägset bäst på att inte släppa till skott mot det egna målet - 15 skott har avslossats mot Thibault Courtois på de två inledande matcherna att jämföras med 42 som USA släppt till. Där är de afrikanska lagen Ghana och Elfenbenskusten också bra. 

Frankrike toppar The Guardians lista

Den engelska tidningar har kartlagt samtliga lag och rankar nu VM-lagen efter två spelade matcher. Frankrike, med storsegrar mot Honduras och Schweiz, toppar rankingen före Chile och Holland medan besvikelser som England och Spanien bara har Kamerun och Honduras bakom sig. Här är hela listan utifrån både statistik och lagens faktiska prestationer: 

1. Frankrike, 2. Holland, 3. Chile, 4. Tyskland, 5. Colombia, 6. Argentina, 7. Brasilien, 8. Costa Rica, 9. Belgien, 10. Mexiko, 11. Italien, 12. USA, 13. Kroatien, 14. Uruguay, 15. Elfenbenskusten, 16. Nigeria, 17. Ecuador, 18. Schweiz, 19. Algeriet, 20. Portugal, 21. Ghana, 22. Iran, 23. Ryssland, 24. Sydkorea, 25. Grekland, 26. Japan, 27. Bosnien-Hercegovina, 28. Australien, 29. England, 30. Spanien, 31. Honduras, 32. Kamerun.

BÄST: 

Mest bollinnehav: Argentina (66,3 %)

Passningsprocent: Italien (91,2 %)

Skott på mål: Holland (79,2 %)

Antal skott emot: Belgien (15 st)

Publicerad 2014-06-23 kl 14:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå