POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Lagerbäck om Nigerias pengabråk - behöver inte påverka laget negativt

Foto: SCANPIX

Nigerias landslag skakas av ett pengabråk inför åttondelsfinalen mot Frankrike. Lars Lagerbäck, som ledde laget i VM 2010, tror inte att det behöver påverka laget negativt.
- Det beror på hur allt fungerar annars i gruppen. Och det är lite annan kultur, säger Lagerbäck till fotbollskanalen.se.

Inför åttondelsfinalen mot Frankrike skakades Nigeria av nyheten att spelarna strejkade från lagets träning. Enligt CitiFM var anledningen till strejken att spelarna inte hade fått sina utlovade VM-bonusar som man skulle få om man avancerade från gruppspelet. När Lars Lagerbäck ledde laget i VM 2010 fanns inga sådana problem, det tror den svenske tränaren hade att göra med förberedelserna.
- Vi var väldigt noga när vi började och gick igenom allt hur vi ville ha det. Och sen gjorde förbundet klart ganska tidigt med spelarna vad som skulle gälla. Sedan var inte jag involverad i bonusar och sånt där. Men jag tror det handlar om att det var ganska bra förberett, säger Lagerbäck till fotbollskanalen.se.

Den här typen av pengabråk har drabbat flera afrikanska länder i detta mästerskap. Ghana och Kamerun har tidigare haft interna bråk om just pengar. Lars Lagerbäck tror inte att det är säkert att sådana bråk påverkar lagen negativt.
- Jag tror inte att man kan dra någon generell slutsats på det, det beror på hur allt fungerar annars i gruppen. Och det är lite annan kultur i åtminstone Nigeria och jag gissar i de flesta afrikanska länder också, att man vill ha allting klart och i princip allting i handen. Det är ju så de gör affärer även utanför fotbollen, så det ligger lite i deras kultur.

Hade ni några andra problem eller bråk inom truppen?
- Vi var ganska förskonade från det. Det fungerade bra tyckte jag med spelargruppen och ledargruppen. Det var många som sa det, att det var många som ville lägga sig i och så där men det klarade vi oss också väldigt bra ifrån. Det var i det stora hela väldigt bra, säger Lars Lagerbäck till fotbollskanalen.se.

Publicerad 2014-06-29 kl 12:55
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå