POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Lagkamraten hyllar Evra som Frankrikes viktigaste spelare

Foto: Scanpix

Patrice Evra, i blått.

Kritiserad på planen, men viktig utanför.

Patrice Evra är Frankrikes viktigaste person enligt landslagskollegan Loïc Rémy. 

– Patrice har kanske den viktigaste rollen i gruppen. Han har haft en stor påverkan under hela lägret och han är som en storebror. Han är verkligen fantastisk för gruppen. 

Loïc Remy använde inga små ord om Patrice Evras betydelse när det franska landslaget hade en presskonferens inför morgondagens match mot Honduras. Förbundskaptenen Didier Deschamps har bekräftat att Evra inte ska få bära kaptensbindeln i Les Bleus, men Evra har ändå en viktig ledarroll.

Trots att Evra har haft en svag säsong i Manchester United så är han en av de givna spelarna i det franska landslagets startelva. Relationen mellan Evra och Deschamps har beskrivits som en ”far och son”-relation, och Deschamps hade Evra i sitt lag redan under tiden i AS Monaco i början på 2000-talet.

Deschamps har ofta försvarat Evra och menat att Evras rykte har varit felaktigt sett till hur Evra fungerar i gruppen, som han har beskrivit som ”älskvärd” av lagkamraterna. I samband med play off-matcherna mot Ukraina i november så brast det för Deschamps, som menade att kritiken mot Evra var för hård.

– Vår motståndare än Ukraina, men låt oss prata om Evra. Jag är en idiot, forna förbundskaptenen Laurent Blanc är en idiot, Sir Alex Ferguson är en idiot som behöll honom åtta år i Manchester United och gav honom kaptensbindeln. Jag kan ha fel, men hans närvaro handlar endast om sportsliga grunder, det är den enda logiska förklaringen.

Deschamps är inte den första att berömma Evras påverkan på sina lagkamraterna. Även Sir Alex Ferguson ansåg att Evras fighterkaraktär och inflytande på Manchester Uniteds spelargrupp var ovärderligt, och på grund av Ferguson och Evras starka band så kallade lagkamraterna Evra för ”teacher's pet”, enligt Sports Illustrated.

Det här kan dock vara Evras sista mästerskap. Med i VM-truppen är Lucas Digne, som förväntas starta i Frankrikes träningsmatcher efter VM. Tanken är också att den snart 21 år unga PSG-backen ska bli allt mer ordinarie i sitt klubb. Maxwell blir 33 år i augusti och ska bara vara kvar en säsong till i PSG

Publicerad 2014-06-15 kl 08:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå