POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Lahm: "Leverera eller åk hem"

Foto: AP

Philipp Lahm

Philipp Lahm gav en tydlig bild: Tysklands spelare tänker bara på mötet med Algeriet.
-Antingen levererar du eller så åker du hem, säger han inför måndagens åttondelsfinal.

Det var inte stort. Men leende fanns där under hela Philipp Lahms möte med pressen. Fråga efter fråga fick svar efter svar. Även när mittfältaren inte ens var i närheten av att förstå frågan, så chansade han och drog till med en rad ord som han trodde skulle passa.

Och självklart - leendet var där.
Utifrån lagkaptenens agerande verkar Tyskland minst sagt vara ett avslappnat landslag inför måndagens åttondelsfinal mot Algeriet på VM-arenan Beira-Rio i Porto Alegre.

Men tar de uppgiften på allvar?
-Det går inte att tänka på något annat än omgång för omgång. Vi vill så klart ta oss vidare till kvartsfinal men nu har vi vår första match i slutspelets andra fas, säger Lahm och gled proffsigt och vant, utan någon fråga, in på att recensera den kommande motståndaren i fotbolls-VM i Brasilien.

-Tror det blir en intressant match. Algeriet är ett bra lag som kommer gå för segern. Det är ett lag som vill visa att de förtjänar att vara i åttondelsfinal, och det kommer inte bli lätt för oss. Vi måste vara fokuserade för att nå kvartsfinal, säger han.

Mittfältaren har dessutom klart över hur han vill att Tyskland ska spela.
-Det handlar om att vi ska kontrollera matchen, och inte som mot Ghana när det var upp och ner hela tiden. Då var det mycket passion och hjärta men inte så mycket taktik eller kunskap, säger han.

-Nu måste vi vara snabba i våra beslut, ta rätt löpningar men framför allt, vilket är det bästa för alla spelare, ska vi känna att vi har kontroll på matchen. Det kommer göra allt lättare.
Philipp Lahm tror som sagt inte på en enkel match för Tyskland, men han hoppas laget ordnar avancemanget inom 90 minuter.

-Vi vill inte ha samma problem som andra lag har haft, att tvingas spela i förlängning eller ställas inför ett avgörande på straffar, säger han.

Publicerad 2014-06-29 kl 22:46
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå