POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Landslagen som "stjäl" mest VM-tid - ligger kvar i gräset sju minuter per match

Foto: Wall Street Journal.

Wall Street Journals statistik.

Brasiliens spelare vrider sig oftast i plågor ute på planen – men Honduras lag ligger kvar längst. Wall Street Journal har granskat alla lag i VM för att se vilka som oftast simulerar skador.

Den amerikanska tidningen har kartlagt en hel del statistik för att ta reda på hur mycket effektiv speltid som egentligen förekommer vid VM. Och siffrorna är i många stycken intressanta. Jämför man med förra VM, i Sydafrika, har nästan en hel kvart försvunnit per match i form av uppehåll som inkast, frisparkar, skador, byten och andra avbrott. Under turneringen 2010 var bollen i spel i genomsnitt 69,8 minuter av 90, och 2014 är motsvarande siffra bara 55,3 minuter.

Därmed går drygt en tredjedel av varje match till spillo, och bland de mest tidsstjälande faktorerna finns lindriga eller rentav fejkade skador. Wall Street Journal har tittat extra på hur ofta och länge olika landslagsspelare ligger och åmar sig i gräset efter närkamper – för att en stund senare kunna spela vidare som om ingenting hänt.

Värdnationen Brasilien tar oftast tillfället i akt att ligga kvar en stund extra, något som inträffat 17 gånger per gruppspelsmatch under inledningen av VM. Men det handlar för deras del bara om tre minuter och 18 sekunder som "äts" upp av ordinarie matchtid, och då är Honduras betydligt värre. Deras spelare tillbringar totalt sett sju minuter och 40 sekunder liggande under spelavbrotten, och då är inte "äkta" skador som leder till byten inräknade. Även Chile, Frankrike och Nigeria ödslar mycket tid. Omkring sju minuter per match i deras fall.

Bäst i klassen är Bosnien, som bara ägnat 24 sekunder åt motsvarande beteende.

Publicerad 2014-06-26 kl 01:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå