Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2014

Landslagsläkaren: "Det finns inte en minsta möjlighet att Neymar spelar"

Foto: SCANPIX

Landslagsläkaren Jose Luiz Runco

På söndagskvällen kom sensationella uppgifter om att Neymar ska spela på sprutor i en eventuell VM-final. Nu tillbakavisas möjligheten helt och hållet av landslagsläkaren Jose Luiz Runco.

- Det finns inte en minsta möjlighet att Neymar spelar, säger han.

Brasiliens storstjärna blev tacklad bakifrån av Colombias Juan Zúñiga och fick en fraktur på en kota i ryggen. 40-60 dagars återhämtning var domen och därmed slutspelat för Neymar i VM. Men så meddelade brasilianska Globesport att Neymars sjukgymnast från Santos besökt anfallaren tillsammans med två läkare för att kolla på möjligheten för eventuellt spel i VM-finalen. Om Brasilien skulle gå vidare till final (efter semifinalspel mot Tyskland) ska behandlingen av ryggsmärtorna inledas.

Något som Neymars familj är starkt emot medan Neymar ändå vill genomföra.

- Det här har aldrig varit alternativ. Neymar har skada på sin ryggrad som kräver att benen läks. Om han får ytterligare en smäll på den här skadan kan det bli värre och då blir det problem både för spelaren Neymar som för människan. (...) Vi vill inte skapa några illusioner hos det brasilianska folket. Det finns inte den minsta möjlighet att Neymar kommer att kunna spela, säger landslagsläkaren Jose Luiz Runco till tv-programet Domingao do faustao

Brasilien möter Tyskland i semifinal imorgon, tisdag.

Publicerad 2014-07-07 kl 08:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons