Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2014

Legendaren Beckenbauer varnar Manuel Neuer

Foto: AP

Nästa

Avbryt
Försök igen

Manuel Neuer lämnade straffområdet mot Algeriet för ett par precisa brytningar.

- Jag föredrar om han håller sig i målet mot Frankrike, säger Franz Beckenbauer. 

Manuel Neuer är känd för att stå långt utanför sitt mål för att vara beredd om han måste ge sina backar understöd. Mot Algeriet i åttondelsfinalen tog han det till en helt ny nivå när han var ute och bröt långt uteanför straffområdet - ett agerande som fick legendaren Franz Beckenbauer att sätta hjärtat i halsgropen. 

- Jag skulle inte säga att han är en bättre sweeper än jag var. Men han är en bättre sweeper när det gäller att sopa iväg motståndarna, säger Beckenbauer på en presskonferens. 

Även om Neuer räddade de tröga tyska mittbackarna vid ett par tillfällen så hoppas Beckenbauer att han kan hålla sig aningen kyligare i kvartsfinalen mot Frankrike.

- Ja, Manuel Neuer räddade oss vid ett par tillfällen som en utespelare skulle göra men han var illa ute. Han hade tur när han träffade bollen precis rätt vid två tillfällen. Hade han kommit för sent hade han skickats av planen. Jag hyllar gärna hans insats men mot Frankrike ser jag gärna att han blir kvar i målet. Om Mats Hummels är frisk igen är försvaret dessutom mer stabilt. 

Publicerad 2014-07-02 kl 10:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons