POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Lindgren: "Jag lider verkligen med Suarez"

Foto: Scanpix

Luis Suarez, 27, är avstängd från all fotboll i fyra månader.

Det chockar förre lagkamraten Rasmus Lindgren, 29.

– Jag lider verkligen med honom, säger Groningen-svensken när han får höra om domen.

Rasmus Lindgren var där när det hände för första gången. Nu har Luis Suarez stängts av från all fotboll i fyra månader och nio landskamper för sitt bett, det tredje i ordningen, på Italiens Giorgio Chiellini.

Ett rekordhårt straff som chockar den förre lagkamraten.

– Är det sant? Shit. Jag tycker att det är oerhört tråkigt. Jag lider verkligen med han, även om det är han som har gjort det, så lider jag med han på ett sätt, berättar Lindgren för Fotbollskanalen.

– Det är främst det man pratar om nu när man pratar om Luis Suarez, egentligen ska det vara att han är en fantastiskt fin fotbollspelare. Det är oerhört tråkigt.

Lindgren spelade med Suarez i 2,5 år i Ajax och hyllade nyligen anfallaren på twitter. Det var innan Chiellini-incidenten hade inträffat. Han verkar också säker, om inte annat så på grund av italienarens reaktion, att det var ett bett.

– Vissa reagerar genom att skalla någon, andra genom att gå in fult i en närkamp. Det här verkar vara lite hans sätt att avreagera sig på.

Tycker du att det är ett rimligt straff?

– Jag vet inte vad som är rimligt. det är klarta tt det inte hör hemma, men att sparka ner någon så att man bryter benet hör inte heller hemma. Då tycker jag att straffen i allmänhet ska vara hårdare om de ska döma detta så hårt. Det är så märkligt liksom. När man pratar om det så låter det som att man pratar om barnen på dagis. Man kan nästan börja skratta, varför biter han?

– Om någon skallar ner någon, ska det vara mindre straff? Det är bara för att det är mer vanligt. Det här är ovanligt för att man ser aldrig att någon biter.

Rasmus Lindgren var som sagt där första gången Suarez straffades för att ha bitit en spelare. Svensken visades ut i en match mot PSV 2010 och i tumultet som uppstod satte han tänderna i Otman Bakkal. Utanför planen en lättsam kille med glimten i ögat, på plan så är det bara "vinna, vinna, vinna".

– När han går över gränsen så är det på det här viset, konstaterar Lindgren.

Publicerad 2014-06-26 kl 16:34
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå