POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Luka Modric: "En monumental strid"

Foto: AP

Luka Modric blir nyckeln i Kroatiens lag mot Brasilien ikäll.

- Vi är dödsdömda om vi bara försvarar oss, säger Real-stjärnan inför VM-premiären. 

Det var länge sedan Kroatien spelade en så viktig match i VM-sammanhang som den mot Brasilien i öppningsmatchen i Sao Paulo ikväll. I sitt fjärde VM öppnar de ridån och de är fast beslutna att ge värdlandet en riktig match.

- Det var länge sedan Kroatien spelade en lika stor match som den här och vi vet mycket väl hur uppumpade Brasilien är och hur gärna de vill vinna premiären på hemmaplan, säger Modric till The Sun.

Modric lyfter fram spelare som Marcelo, Thiago Silva och Neymar i det brasilianska laget och inser hur viktigt det är med en laginsats från kroaternas sida på Arena Corinthians ikväll.

- Vi måste spela som en enhet och ingen av oss kan göra det på egen hand mot ett lag med den här kvaliteten. Det kommer att bli en monumental strid på mittfältet och vi är dödsdömda om vi ger upp bollinnehavet och försöker att dra oss tillbaka och försvara oss. 

Modric har gjort 75 landskamper för Kroatien sedan landslagsdebuten 2006 och är en av förbundskapten Niko Kovacs viktigaste spelare i premiären - inte minst med tanke på Mario Mandzukics avstängning.

Publicerad 2014-06-12 kl 09:46
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå