POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

LUNDHS PODCAST: Niclas Ericson duckar frågor om folkets protester mot VM: "En otrolig stämning"

Foto: SCANPIX

VM har varit en fotbollsfest men även kantats av strejker och protester. Missnöjet i Brasilien har varit stort för att landet väljer att lägga mångmiljardbelopp på VM istället för att åtgärda infrastrukturella problem. Men Fifas Niclas Ericson vill inte fokusera på problemen.
- Det är bara att titta vilken otrolig stämning det är, säger Ericson i podcasten Lundh.

Veckans gäst i podden Lundh är Fifas TV-direktör Niclas Ericson. Han jobbar intensivt i Brasilien med att få Fifas TV-produktioner att nå ut till tittare världen över på rätt sätt. VM har varit en fotbollsfest, men det finns även andra sidor av myntet.

Inför turneringen hade Brasilien stora problem med strejker och protester. Regeringen lade cirka 100 miljarder på att bygga upp inför VM. Folket i landet visade sitt missnöje över att man prioriterade VM före infrastrukturella problem i bland annat transport, skola och sjukvård.

Hur upplever du det stora missnöje som har varit?

- Nej men, de frågorna har vi besvarat så mycket på de generella medieutfrågningarna här. För oss, vi har ju mycket kontakt med tv-bolagen här i Brasilien. Det är en otrolig stämning i landet med fan-fester över hela Brasilien och även på Copacabana, där är det bara titta vilken otrolig stämning det är, säger Niclas Ericson i Lundh.

Inför turneringen rapporterades det om stora problem med att få VM-arenorna klara i tid. Det påverkade jobbet även för Fifas TV-avdelning.

- Det gör att vissa förberedelser blir svårare för då måste vi göra det på mycket kortare tid. Men det funkade bra redan från första matchen så det jobbet som teamet har gjort senaste åren har gett resultat. Vi har haft väldigt lite problem med sändningarna.

- Det har gått otroligt bra. Trots allt det som har skrivits, säger Ericson.

Publicerad 2014-07-12 kl 08:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå