Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2014

LUNDHS PODCAST: Niclas Ericson om att vara svensk inom Fifa: "Består av massa olika nationaliteter"

Foto: Scanpix

Sverige har gott rykte inom Fifa efter Lennart Johanssons tid som vicepresident. Men det spelar inte in när de anställer sina tjänstemän, det menar Fifas TV-direktör Niclas Ericson.
- Det är stor skillnad på att vara tjänsteman och vara vald, säger Ericson i podcasten Lundh.

50-årige Niclas Ericson är en doldis inom världsfotbollen och trots sin makt inom Fifa så är han inte särskilt känd i sitt hemland. På sin post som TV-direktör hos Fifa så styr han över affärer som är värda miljarder – och där de sändningar som affärerna till slut mynnar ut i ses av miljarder människor.

I podcasten Lundh berättar han bland annat om hur det är att vara svensk inom Fifa, där Lennart Johansson varit aktiv som vicepresident.

- I mitt team, tror jag vi har 15 nationaliteter. Hela Fifa består av folk från massa olika nationaliteter. Jag tror att vi är tre-fyra svenskar på Fifa. På sätt och vis är det en representation som är vad den ska, säger Ericson.

Det är inget plus eller minus att Lennart Johansson hade en lång ledarkarriär som president i Uefa och vicepresident i Fifa?

- Nä, jag menar Fifa anställer ju folk efter vad de behöver. Och hitta folk inom de områdena. Så det är stor skillnad på att vara tjänsteman och vara vald. Det är två olika världar så att säga, säger Niclas Ericson som känner Lennart Johansson efter sin långa tid inom Fifa.

Hade han del i att du blev anställd?

- Nej nej nej.

Publicerad 2014-07-13 kl 08:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons