Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2014

LUNDHS PODCAST: Niclas Ericson om rättigheterna till VM: "Frågan är om vi inte ska ha mer betalt"

Foto: SCANPIX

TV-rättigheterna till fotbolls-VM är hett eftertraktade och säljs för dyra pengar. Men Fifas TV-direktör Niclas Ericson tycker det är rimligt sett till att fotbollen fortsätter att växa i världen.
- Frågan är om inte vi ska ha mer betalt, säger Ericson i podcasten Lundh.

Veckans gäst i podden "Lundh" är Niclas Ericson. Fifas TV-direktör som har koll på allt när det kommer till fotbollens rättigheter. För att få sända VM betalar mediebolagen dyra pengar till Fifa. Men så länge fotbollen fortsätter att exploateras och växa så tycker Fifa att det är rimligt att priserna på rättigheterna stiger.

- Fotbolls-VM växer i princip i hela världen fortfarande. Vi ser en väldigt positiv utveckling i Asien, Amerika och även i Europa.

- Frågan är om inte vi ska ha mer betalt för att det går väldigt bra för exploateringen av rättigheterna, säger Ericson.

I Sverige är upplägget att två kanaler delar på rättigheterna för VM - SVT och TV4. Det menar Niclas Ericson är positivt för Fifa då bevakningen större och med det blir intresset större.

- För oss är det bra att många mediebolag är involverade. Vi vet att de två största mediebolagen i Sverige är involverade och det är bra för oss. Det gör att det blir ännu mer intensivt, säger Ericson.

Publicerad 2014-07-11 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons