POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

LUNDHS PODCAST: "Svennis" kunde lett Elfenbenskusten i VM – tackade nej

Foto: Scanpix

I de tre senaste världsmästerskapen har Sven-Göran Eriksson haft ett tränaruppdrag.

Och han hade chansen att stanna i Elfenbenskusten över VM 2014 – men tackade nej.

– Det ångrar jag lite i dag, säger han i podden "Lundh".

England 2002 och 2006, Elfenbenskusten 2010. Men den här VM-upplagan får klara sig utan Sven-Göran Eriksson. Svensken får i stället följa spänningen hemma från TV-soffan.

– Jag hade gärna åkt till Brasilien. VM och Brasilien, det är ju sagolikt. Det kan inte bli bättre, säger Eriksson som är veckans gäst i podden "Lundh". 

"Svennis" är för närvarande tränare i kinesiska Guangzhou R&F, men hade ett erbjudande på bordet att träna Elfenbenskusten även över VM 2014.

– Jag blev erbjuden att stanna i Elfenbenskusten i fyra år till. Men lönen var knappt ingenting, så jag var inte intresserad. Det ångrar jag lite i dag. Elfenbenskusten har ett väldigt bra lag, jag tror de har en bra chans att gå vidare från gruppen.

 På frågan vilka han tror vinner VM svarar Eriksson värdnationen.

– Jag tror Brasilien. De har ett bra lag och spelar hemma. Det enda som kan sätta en stor käpp i hjulet är om de inte klarar av pressen. Allting förutom en vinst för Brasilien är ett misslyckande – det kommer press och supportrar se till, säger "Svennis" i podden.

 – Personligen hoppas jag att se Messi göra ett stort mästerskap. Gör han det blir Argentina. De har inte bara Messi, det har ett bra lag.

Publicerad 2014-06-11 kl 17:39
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå