POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Målrika VM - här är ligorna som gör allra flest

Foto: SCANPIX

VM har bjudit på mängder av mål hittills. Vid samma tidpunkt i Sydafrika 2010 hade det blivit 56 mål. I Brasilien har det blivit hela 83 stycken. Men vilken liga har egentligen presterat bäst målmässigt?

Här är svaret!

83. Så många mål har gjorts hittills i VM i Brasilien efter 29 matcher. Spelare från Bundesliga står för 16 av de målen. Mest i VM tillsammans med Premier League. Bundesliga gick upp i ledningen i målligan i går när Mario Götze (Bayern München) turligt knäade in 1-0 för Tyskland. Men Premier League gick upp på samma antal mål igen med Peter Odemwingies avgörande mål för Nigeria.

Vidare på listan så kommer La Liga på en tredjeplats med 13 mål. Topp fem blir komplett med Serie A och Ligue 1 med tio respektive sju mål.

Bland enskilda klubblag är det Bayern München som har flest målskyttar i VM. De tyska mästarna har stått för åtta mål så här långt. Delade tvåor på listan är Real Madrid och Manchester United med fem mål. Där har Karim Benzema och Robin van Persie bidragit med tre mål vardera för respektive lag.

Hittills har VM i Brasilien varit mycket målrikt. 83 mål är hela 27 stycken fler än vid samma tidpunkt i Sydafrika 2010. Då hade det gjorts 56 mål efter 29 matcher.

Publicerad 2014-06-22 kl 14:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå