Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2014

Mascherano: "Kom ihåg att jag inte är Rambo"

Foto: SCANPIX

Javier Mascherano var briljant i semifinalen – men nu är han rädd att förväntningarna på honom vuxit sig alldeles för stora.
- Kom ihåg att jag inte är Rambo, säger argentinaren.

När Argentina slog ut Holland och kvalificerade sig för VM-final på Maracana-stadion hörde Javier Mascherano till planens giganter. Några av hans brytningar var helt avgörande, och efteråt hyllades Barcelonaspelaren som den kanske främsta orsaken till sydamerikanernas avancemang.
Nu vill Mascherano dämpa snacket avsevärt.

- Jag är inte Rambo eller José de San Martín (argentinsk självständighetskämpe). Hyllningarna försöker jag att ta med ro, men sanningen är att jag skäms över dem lite grand. Och det säger jag inte med falsk blygsamhet, för den sortens känsloyttringar är värre än ren arrogans, säger Mascherano och fortsätter:

- Men när man smickrar folk för mycket skapas orimliga krav och förväntningar som inte går att uppfylla. Det är exakt vad som har hänt de senaste dagarna. Folk tror att jag är kapabel till stordåd som jag helt enkelt inte klarar av.

Enligt Mascherano är det värsta som kan hända för Argentinas del att laget drabbas av övermod. För att rå på Tyskland måste man vara på tårna matchen igenom.

- De är starka, kraftfulla och har en väldigt effektiv spelstil. Men jag litar på Argentina. Men våra vapen kan vi neutralisera många av motståndarnas främsta styrkor.

Publicerad 2014-07-13 kl 00:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons