POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Mauricio Albornoz nervös inför lillebror Miikos VM-debut: "Det är overkligt"

Foto: Scanpix

Mauricio och Miiko Albornoz.

Miiko Albornoz och hans Chile tar steget in i VM i kväll.

Hemma i Stockholm kommer hela familjen sitta bänkad, nervöst tittande.

– Det är surrealistiskt, overkligt, säger storebror Mauricio Albornoz till Fotbollskanalen.

Vid midnatt är det dags. Chile ställs mot Australien och Malmö FF:s Miiko Albornoz, 23, finns med i "La Rojas" trupp. Huruvida han får spela eller inte får vi se, men en sak är säker: familjen Albornoz kommer att följa varenda sekund hemma i soffan.

– Det har varit lite overkligt. Man har inte riktigt greppat det. Man förstår att VM är stort, men... man kommer in i det ganska snabbt. Först var man bara nervös för att han skulle komma med. Sen för att han ska spela, säger Mauricio Albornoz till Fotbollskanalen.

Om lillebror får spela eller inte vet han alltså inte men att det är stort framgår på storebrorsans röst, han låter laddad och närmast uppskruvad.

– Det är nervöst. Ju närmare matchen man kommer desto mer känns det.

Har du pratat med honom?

– Ja, vi snackade lite igår senast. Då hade han precis kommit fram till staden de ska spela i och det hade varit mycket fans och chilenare som har tagit sig dit. Han är glad och njuter av stundebn, fokuserad på att göra sig föreberedd. Det är så det är. Samtidigt försöker han njuta av att det är VM, det är stort liksom.

Chile har ju ett väldigt bra lag. Hur långt kan de gå?

– Jag tror de kan gå riktigt långt. Nu har jag inte så bra koll på slutspelträd hit och dit, men rent kvalitetsmässigt kan man gå till semifinal tycker jag.

Mauricio Albornoz tror iskallt på seger mot Australiens "Socceroos" i kväll. Det behövs om de ska gå långt.

Något annat som kommer att behövas är att Arturo Vidal blir spelklar. Juventus mittfältskung kallas just det i hemlandet, El Rey. Men något smeknamn har Miiko inte fått än.

– Nej, inget officiellt. I chile är man bra på att komma på smeknamn. Alexis (Sanchez) har ju "Underbarnet", (Jorge) Valdivia har ju "Magikern". Men folket kallar honom säkert lite olika grejer, säger Mauricio och garvar.

Är farsan extra stolt (fotbollsbrödernas far kommer från Chile)?

– Han är jättestolt. Hela familjen, släkten och alla är glada.  Det är svårt att förklara. Det är surrealistiskt, overkligt. 

Vad är drömscenariot i kväll?

– Att Miiko startar och får en bra start på matchen, gör någon brytning och ligger bakom 1-0-målet. Sen rullar det på därifrån.

Publicerad 2014-06-13 kl 12:33
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå