POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Messi hade kunnat spela för Spanien: "Kritiken gör ont"

Foto: Scanpix

BARCELONA. Lionel Messi känner sig orättvist kritiserad i sitt hemland och erkänner att han hade möjlighet att spela för det spanska landslaget.

– Kritiken gör ont för jag älskar Argentina. Jag hade chansen att spela för Spanien, men jag vill bara bära Argentinas färger, citeras Messi i ny bok.

I boken “Messi, El Patriota” skriven av Cristian Crosso och Martón Castilla citeras Lionel Messi erkänna hur den negativa kritiken i landslaget har påverkat honom.

– Självklart har jag läst och hört alla kommentarer, om att jag inte visade någon entusiasm över att spela för Argentina, att jag inte sjöng nationalsången eller att jag inte kände stolthet över att bära tröjan. Det gjort ont att komma hem till mitt land och höra hur de orättvist kritiserade mig.

Lionel Messi har vunnit allt på klubbnivå med FC Barcelona men i det argentinska landslaget har det inte gått lika bra. Nu erkänner han att han ett tag trodde att det enbart var hans fel att Argentina inte lyckades.

– Vid ett tillfälle trodde jag att det kanske var jag som var problemet och att de dåliga tiderna reflekterade på hela laget, men den skuldkänslan stannar bara ett tag, tills det att du reagerar och fortsätter framåt. Även om det är tider då du inte kan förstå varför vissa människor säger vad de säger. Du vet inte längre vad du ska svara när du har gett allt du har och du fortfarande inte vinner.

Som 13-åring flyttade Messi till Barcelona och han har spenderat majoriteten av sitt liv i Spanien. Men trots det har han bevarat sin argentinska accent och uttrycker i boken sin kärlek för hemlandet.

– Argentina är mitt land, min familj, mitt sätt att uttrycka mig själv på. De frågar varför jag inte har en spansk accent och det är enkelt: jag vill inte förlora någon del av min identitet med mitt land.

Det tog tid innan Lionel Messi upptäcktes av det argentinska fotbollsförbundet, då han inte spelade i något av de inhemska lagen. Vilket gjorde att han inte spelade för något av landets ungdomslandslag förrän U-20 nivå. Däremot blev han flera gånger erbjuden att spela med det spanska landslaget.

– När jag var liten väntade jag på att få ett samtal från AFA [Det argentinska fotbollsförbundet]. Men istället blev jag förfrågad om jag ville spela för Spanien, men jag sa alltid att jag ville spela för mitt landslag för jag älskar Argentina och detta är de enda färgerna som jag vill bära.

Nu siktar Barcelona-stjärnan på att uppfylla sin största dröm och vinna VM med sitt hemland.

– Som jag alltid har sagt. Jag skulle byta ut alla rekord jag någonsin slagit bara för att vinna VM. Att ge glädje till mina landsmän. Jag är säker på att vi kan nå våra mål under VM i Brasilien, citeras Messi i boken.

Publicerad 2014-06-03 kl 15:01
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå