POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Messi kräver offensiv taktik: "Vi är Argentina, vi ska inte anpassa oss"

Foto: AP

Seger mot Bosnien – men den satt långt inne. Efter VM-premiären kräver Lionel Messi en mer offensiv taktik.
– Vi är Argentina. Vi måste fokusera på oss själva och inte vem vi möter, säger han.

Det blev bara 2-1 mot VM-debutanten Bosnien, och Lionel Messi gjorde själv det ena målet. Men han var långt ifrån nöjd med den 5-3-2-taktik som förbundskapten Alejandro Sabella valt för dagen, utan tyckte betydligt mer om sättet som argentinarna ställde upp på efter paus. Då ändrade laget till en mer offensivt orienterad 4-3-3-formation för att öka trycket på sin motståndare.

Nu vill han ha kvar den varianten även i fortsättningen av turneringen.

– Som anfallare så föredrar vi den taktiken eftersom den ger oss fler alternativ och om vi inte använder den så lider vi av det, säger Lionel Messu till Skysports enligt Expressen.

– I första halvlek var jag ofta ensam och det var Kun Agüero också. Det var väldigt svårt för oss, så det finns mycket vi kan förbättra, fortsätter han.

Nu ska Argentina möta Iran härnäst, och då anser Barcelonaforwarden att det smartaste vore att satsa framåt istället för att säkra hemåt.

– Självklart kan vi anpassa taktiken efter resultatet. Men vi är Argentina och personligen tycker jag att vi måste fokusera på oss själva och inte vem vi möter, säger han.

Publicerad 2014-06-18 kl 02:17
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå