Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2014

Messi vinner hellre VM än Ballon d'Or - och hyllar Rodríguez

Foto: SCANPIX

Lionel Messi har all press på sina axlar att föra Argentina till ett VM-guld och det är något han hoppas kunna göra.
- Jag föredrar att vinna VM framför Ballon d’Or, det är en dröm jag alltid har haft, säger han till Adidas.

Efter att ha vunnit Ballon d’Or fyra år i rad slutade Lionel Messi tvåa bakom Cristiano Ronaldo 2013. Men det är inget som håller argentinaren vaken på natten utan det finns en mer prestigefylld titel i hans tankar.

- Jag föredrar att vinna VM framför Ballon d’Or. Som spelare är VM det största du kan vinna. Det är något du drömmer om när du är liten och den drömmen försvinner aldrig, säger Lionel Messi till sin sponsor Adidas.

Till vardags delar Messi omklädningsrum i Barcelona med ett flertal spelare som redan vunnit VM.

-  Jag har frågat mina lagkamrater i Barcelona, Xavi, Iniesta och Piqué hur det är att lyfta bucklan och de säger att det är svårt att förklara. Vi ska göra allt vi kan för att göra den drömmen sann.

Lionel Messi är utan tvekan Argentinas storstjärna och förväntas nästan på egen hand ta landet till VM-guld, men själv vill han bara se sig som en del av laget.

- Allt jag är fokuserad på är laget. Om vi koncentrerar oss på vårt spel och förbereder vår taktik bra, då är det vår fotboll som pratar. Vi måste fortsätta att göra mål och hjälpa Argentina att nå finalen, det är det som betyder mest.

Argentina är en match ifrån en final på Maracana, något Messi drömmer om.

-  Att spela en VM final med den otroliga atmosfären på Maracana, det är något varje spelare drömmer om. Men först måste vi se till att komma dit.

En enorm press är lagd på Lionel Messi som inte bara är lagets stjärna utan även kapten för Argentina. Men pressen är inget som tynger hans axlar.

-  Allt jag känner är positiv press. Det är en stor ära att vara kapten för Argentina och jag ska vända ytterligare press till bra prestationer för mitt land. Jag vill ge tillbaka den tro och förtroende som har lagts på mina axlar, genom att leda Argentina till att vinna VM.

I intervjun med Adidas uttryckte Messi även att han imponerats av Colombias stjärna James Rodríguez.

- James Rodríguez har varit sensationell för Colombia. Hans mål mot Uruguay var ett konstverk. Colombia har varit ett väldigt kul lag att titta på, säger Messi.

Publicerad 2014-07-09 kl 19:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons