POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Mexikanska filmstjärnan vansinnig efter holländska flygbolagets VM-hån: ”Dra åt h*lvete”

KLM:s tweet, och Gael Garcia Bernals ilskna svar

Holland slog ut Mexiko ur VM - då passade holländska flygbolaget KLM på att skämta till det lite på Twitter. Det uppskattades inte av alla. Till exempel inte av filmstjärnan Gael Garcia Bernal.

Är all publicitet bra publicitet? Därom tvistas det. En ska inte sparka neråt, brukar det heta, och även om det av somliga uppfattades som ett harmlöst skämt så fanns det folk som tog illa vid sig av KLM:s skämt som kanske inte var det bästa exemplet på att vara en god vinnare. Till exempel ilsknade mexikanske filmstjärnan Gael Garcia Bernal till och bad KLM att ”dra åt helvete” och meddelade att han aldrig mer skulle flyga åt dem.

Vad var det då som föranledde Garcia Bernals vrede? Jo, efter att Holland skickat hem Mexiko gick KLM ut på Twitter och postade en tweet där det stod ”adios amigos” och där bilden på en klassisk ”avgångar”-skylt från en flygplats hade kompletterats med ett piktogram av en något stereotyp uppfattning om en mexikan med sombrero.

Efter tusentals retweets plockades tweeten bort - men det var försent. Bernal hade sett den och slog tillbaka inför sina nästan två miljoner följare. Följare som retweetade nästan 6000 gånger.

Publicerad 2014-06-29 kl 23:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå