POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Militärpolis skyddar Suarez - som riskerar avstängning

Luis Suarez riskerar en lång avstängning från fotbollen. Uruguay har fram till klockan 22 svensk tid på sig att presentera bevis på att Suarez inte bet Italiens Giorgio Chiellino. Samtidigt skyddas Suarez och Uruguay av militärpolis.

Luis Suarez påstådda bett mot Italiens Giorgio Chiellino är fotbollsvärldens stora snackis just nu. På sociala medier flödar humorn kring Suarez, men också ilskan och hatet. Det senare har gjort att Uruguays spelarhotell nu står under övervakning av militärpolis, enligt brittiska Mail Online.

Fifas disciplinnämnd, däribland Svenska Fotbollförbundets chefsjurist Krister Malmsten, har inlett en granskning av situationen där Suarez ska ha bitit Chiellino. Enligt den före detta svenska Fifa-domaren Peter Fröjdfeldt har nämnden ett svårt beslut framför sig.

- Jag såg matchen och i förstaläget så är det väldigt svårt för man ser inte riktigt vad han gör, om han slår i tänderna eller biter. Det är nog inte lätt för Malmsten och gänget, säger han till TT.

Det är inte första gången Luiz Suarez skapar rubriker efter att ha bitit en motståndare. 2010 stängdes han, då i Ajax, av i sju matcher efter att ha bitit Ottman Bakkal. I april förra året stängdes han av tio matcher efter ett bett mot Chelseaförsvararen Branislav Ivanovic. Frågan är om Fifa väger in det när man beslutar om en eventuell avstängning denna gång.

Det är enbart i fall där domaren har missat händelsen som Fifa kan göra en utredning i efterhand. Vid gårdagens situation hade huvuddomaren ögonen åt ett annat håll. Fifa ska nu, enligt BBC, begärt in tv-bilder från situationen.


- Jag vet inte om de använder tv-bilder eller går på någon domarrapport. Det är jättesvårt att spekulera i, säger Peter Fröjdfeldt.

Fifas regelverk gör gällande att en spelare kan max stängas av 24 matcher. Den längsta utdömda avstängningen för en förseelse under ett VM är, enligt TT, åtta matcher. Det drabbade Italiens Mauro Tassotti efter att han brutit näsan på Spaniens Luis Enrique med en armbåge i USA 1994.

Publicerad 2014-06-25 kl 17:44
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå